Sigara İçmenin Vücuda Etkileri ve Zararları

Yüzünün yarısı ölmüş, sigara içen birisi

Sigaranın vücuda çok büyük etkileri vardır. Sigaranın hiçbir yararı yoktur ! Sigara vücuda tamamen zarar verir ve sizi yavaş yavaş ölüme götürür. Tek yaptığı budur!

Sigara içmek tıpkı, kalbe doğru bir bıçağı yavaş yavaş sokmaktır. Ne kadar da ölüme doğru giden bir yol değil mi ? Ama çoğu insan sigaranın böyle bir şey olmadığını düşünür. Çünkü ortada ne bir kalp vardır, ne de bir bıçak ama yaptığı aynen budur. Sigara yavaş yavaş sizi ölüme götürür. Bilimsel olarak sigaranın vücuda etkileri sadece zarardır. Sigaranın en ufak bir yararı bile yoktur. Sigara kanserojendir. Sadece bu değil sigara, her türlü kalp ve akciğer hastalığı yapabilir. Damar tıkanıklığı yapabilir. Hatta felç bile olabilirsiniz.
Artık sigaranın zararlı olduğunu anladınız umarım. Hayır zararları bu kadar değil, daha fazlası var ! Gelin beraber bu pasif öldürücüyü bırakalım.

Sigara, İçindeki Zararlılar ve Saniyeler İçinde Vücuda Etkileri
Sigara içinde yaklaşık 4.000 farklı maddeyi barındırır. Bu maddelerden büyük bir kısmı kanserojendir. En tehlikeli maddeler ise; metan, amonyak, metanol, karbon monoksit, hidrojen siyaniddir. Sigara içmeye başladığınız anda bu yaklaşık 4.000 madde, vücudunuza eti eder, saldırır ve zarar verir. Aslında sigara vücudunuza tek olarak saldırmaz. Sigaranın dumanı, ağız, diş, dil, boğaz, yemek borusu, nefes boruları, akciğer ve mideye ulaşır. Bu dumandaki zararlı maddeler ise saniyeler içinde, beyin, kalp, böbrekler, damarlar ve mesaneye ulaşır ve zarar verir. Tam bu sırada daha hızlı nefes alıp vermeye başlarsınız ve nabzınız yükselir. Kan dolaşımı yavaşlar. Vücut resmen sigara içme diye yalvarır ama onu kimse dinlemez değil mi?...

sigara, zararlı, zehirli, maddeler

Sigaranın Etkileri
Her yıl Dünya'da 2.500.000 kişi sigaranın verdiği zararlardan dolayı hayatını kaybeder. Hatta her yarım saniyede 2-3 kişi sigara yüzünden hayatını kaybetmektedir. Bu ölümlerin en temeli tabiki de akciğer kanseridir yada kalp hastalıklarıdır. "Ya ben akciğer kanseri olmam ve bende kalp hastalığı yok ki" diyenlerdenseniz o aşamaya gelmeden önce ise bu hastalıklar olur; göğüs ağrısı, akciger yanması, astım, diş çürükleri, diş eti çekilmesi, kötü ve pis kokan bir nefes, damar tıkanıklığı, kronik öksürük, kalp ağrıları, kalp krizi, iktidarsızlık, mide yanması, mesane kanseri... Daha sayalım mı? Yoksa bunlar yetti mi sigarayı bırakmanız için?

Sigarayı Bıraktıktan Sonra
Eğer bunu yaptıysanız ve hala yapabiliyorsanız tebrikler, artık yavaş yavaş ölmekten kurtuldunuz. Artık hayatınız kesinlikle daha uzundur. Çıkın gezin parklarda, oturun bir banka kuşları seyredin, temiz hava alın ve sigara içtiğiniz her günü lanetleyin. Gelecek planları yapın çünkü artık vücudunuz kendi kendini onarıyor olacaktır ! 10-15 yıl içerisinde vücudunuz tertemiz, hiç sigara içmemiş gibi olacaktır. Artık vücudunuz da, siz de rahatsınızdır.

doğa, bank

Yok Ben Hala Bırakmadım, Bırakmayacağım
O zaman ölümü hak ediyorsunuz demektir. Kimsenin arkanızdan ağlamasını beklemeyin çünkü ölümü siz istediniz ve hakettiniz. Ama ölümünüze kadar başkalarına da, özellikle çocuklarınıza zarar vermeyin ! Onların yanında sigara içmeyin ! Zaten akıllı bir insan sizden uzaklaşıp, sizi hayatından çıkaracaktır ama çocuklarınız... Çocuklarınız sigaranın farkında değildir. Onların yanında kesinlikle içmeyin ! Siz kendiniz yavaş yavaş ölüme gidin ama başka insanları peşinizden sürüklemeyin. Başka insanlar sizin pisliğinizi çekmek zorunda değil.
"Ben 10 yıldır içiyorum bir şeyim yok" deyin, "Ben hastalanmam" deyin, "Dünya'da sigara için çok insan var" deyin ve ölümünüzü yavaş yavaş kendi içiniz gibi pis bir köşede bekleyin. Bay bay, artık sizi, "Çok sigara içerdi" diye hatırlayan çok. Kendinizle gurur duyun ve Dünya'da iyi şeyler yaptığınızı sanın...

burun, kulak, sigara, sigara içmek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder