Telefon IMEI Numarasını Öğrenme

Elinde telefon tutan birisi ve IMEI Numarası yazısı

IMEI numarasının ne olduğunu ve bir cep telefonunun IMEI numarasını birkaç farklı yol ile nasıl öğrenebileceğinizi bu yazımızda bulabilirsiniz.

IMEI Nedir?
IMEI bir numaradır. Cep telefonu üreticileri tarafından her telefona benzersiz bir numara verilir. Yani bir telefonun IMEI numarası aynı TC kimlik numarası gibidir. IMEI'nin açılımı ise "International Mobile Equipment Identity" yani "Uluslararası Mobil Cihaz Kimliği" dir. Bu numara her şeyiyle sizin telefonunuzu tanımlar. Telefonunuzun markasını, modelini, cinsini, rengini, üretim yılını vb. bütün bilgilerine IMEI numarası ile ulaşılabilir.

IMEI Numarasının Önemi
Bir telefonun IMEI numarası önemlidir aynı sizin TC kimlik numaranız gibi. Bu yüzden telefonunuzun IMEI numarasını kesinlikle hiç kimseyle paylaşmayın ya da herkese açık bir yere (sosyal medya, forum vb.) yazmayın. Eğer bu numara kötü niyetli kişilerin eline geçerse sizin telefonunuza ait olan IMEI numarası farklı telefonlara farklı yollarla kopyalanır ve o kopya telefon herhangi bir suça karışırsa başınız belaya girebilir bu yüzden mümkün olduğunca 2. el telefon almaktan da kaçının ve eğer telefonunuz bozulursa kesinlikle resmi bir servise götürün. Ayrıca eğer telefonunuz çalınır veya kaybolursa ve polise gidip bu durumu ihbar ederseniz, telefonunuzun IMEI numarasını da biliyorsanız telefonunuzun bulunma ihtimali çok kolaylaşır. Bu yüzden telefonunuzun IMEI numarasını öğrendikten sonra bu numarayı bir kağıda not alın ve bu kağıdı saklayın.

IMEI Numarasını Öğrenme
Bir telefonun IMEI numarasını öğrenmenin birkaç farklı yolu vardır. Telefonunuzun IMEI numarasını öğrenmek 1. yol ile çok basittir. Sadece telefonunuzun arama ekranına gidin ve *#06# bu numarayı tuşlayın. Telefonunuzun IMEI numarası ekranda görünecektir. Bu numarayı not alın ve saklayın. 2. yol ise; telefonunuzun ayarlarına gidin, genelikle en aşağıda "Telefon hakkında" yada "Cihaz hakkında" gibi bir seçenek vardır ona tıklayın, orada IMEI numaranız yazar ya da bazı modellerde direk orada IMEI numarası yazmaz. "Durum", "Hakkında" diye bir seçenek daha vardır. IMEI numarası bu seçenek altında yazar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder