Türk Sinemasının Efsanesi Kemal Sunal'ın En İyi 5 Filmi

Kemal Sunal'ın bir filmden görseli

Türk filmlerinin unutulmaz ismi, hayatını sinemaya adamış büyük usta rahmetli Kemal Sunal'ın en iyi filmlerini bu yayınımızda sizler için derledik. İşte efsane ismin en iyi 5 filmi...

Kemal Sunal'ı şurada nasıl kısaca anlatacağımızı düşündük durduk ve çok zorlandık. Kimi zaman İnek Şaban, kimi zaman Feyzo, kimi zaman Davaro, kimi zaman ise Şakir... Her bir karakter gönlümüzde bir yerlerde. Eee tabi, Kemal Sunal bu kişilerin hepsi... Kemal Sunal oyunculuğa 1973' de başladı. 2000 yılında ise hayatını kaybetti. Hayatının sonuna kadar oyunculuk onun ayrılmaz parçasıydı. Zaten ölümü de 2000 yılında Balalayka filminin çekimlerine giderken kalp krizi geçirmesi sonucu oldu. Bizde sizler için büyük ustanın en iyi filmlerini imdb puanına göre listeledik. Ruhu şad olsun!

1. Hababam Sınıfı - IMDB: 9,4
Tabi, Kemal Sunal deyince ilk akla gelen filmlerin arasında muhakkak Hababam Sınıfı vardır. Namı diğer İnek Şaban. Hababam Sınıfı için, Türk sinemasının en iyi oyuncularının toplandığı bir film diyebiliriz. Bir efsane... Ne diyebiliriz ki...

hababam sınıfı, afiş

2. Tosun Paşa - IMDB: 9,1
Tellioğulları mı? yoksa Seferoğulları mı? Yeşil Vadi isimli bir bölge için birbirlerine giren 2 farklı ailenin yaşadıkları. Kemal Sunal bu filmde evin uşağı Şaban rolündedir. Fakat durumlar gereği kendisi yalancı Tosun Paşa olur. Bütün olaylar Arap saçına döner.

tosun paşa, afiş

3. Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı - IMDB: 9,0
Yine İnek Şaban'ın olduğu bir film. Şaban yeni atanan Edebiyat öğretmenine aşık olur. Fakat bunu öğrenen arkadaşları Şaban'a, Edebiyat öğretmeninin ağzından yalancı aşk mektubu yazarlar ve sonra komik olaylar zinciri oluşur.

hababam sınıfı sınıfta kaldı, afiş

4. Süt Kardeşler - IMDB: 9,0
Şaban ve Bayram, büyük ve gizemli bir konakta kalan bir ailede farklı kişiler olarak tanıtılır. Daha sonra gerçek Şaban ile gerçek Ramazan'ın gelmesiyle işler karışır. Birde Gulyabani isimli sahte bir canavarın konağa sürekli gidip gelmesiyle işler daha da karışır.

süt kardeşler, afiş

5. Şaban Oğlu Şaban - IMDB: 8,9
Sakar asker Şaban. Asker Şaban ile eski bir asker arkadaşı bir yerlerde bir gün tanışırlar ve ikisi de tek bir kadına aşık olurlar ve kendilerini gizli bir görev yaparken bulurlar.

şaban oğlu şaban, afiş

Evet, bu yayınımızda büyük usta rahmetli Kemal Sunal'ın imdb puanına göre en iyi 5 filmini listeledik. Büyük ustanın ruhu şad olsun !
Aslında bizim için Kemal Sunal'ın her filmi farklı güzel ama neyse... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder