Darkwood Oyununun Geliştiricisi Bilerek Oyununu Torrente Koydu

Darkwood logosu

Darkwood isimli oyunun geliştiricisi bilerek kendi oyununu torrente koydu.

Darkwood ilk olarak 2014 yılında Steam üzerinde erken erişim olarak yayınlanmıştı. Temmuz 2017 tarihinde ise erken erişimden çıkıp tamamen yayınlandı. 2014 yılından beri sürekli olarak geliştirilen oyun bir korku oyunu ama diğer korku oyunlarından oldukça farklı bir oynanışı var. Oyun kuşbakışı kamera ile oynanıyor. Kuşbakışı kamera ile bir korku oyununun ne kadar korkunç olabileceğini gösteren bu oyun her saniyesinde sizi diken üzerinde tutuyor.
Oyunun Steam değerlendirmesi, 1400'e yakın değerlendirmeden "Son Derece Olumlu" olarak belirtiliyor. Steam üzerinde 24 TL gibi uygun bir fiyata satılıyor. Farklı bir korku oyunu deneyimi yaşamak isteyenler bu oyunu kesinlikle alıp oynamalıdır.

Darkwood her ne kadar 24 TL'ye satılıyor olsa da, oyunun geliştiricisi olan Acid Wizard Studio, bu parayı ödeyemeyecek olanlar için kendi oyununu popüler bir torrent sitesi olan The Pirate Bay'de paylaştı. Acid Wizard Studio bunun sebebini oyunu Steam üzerinden alan bir kişinin 2 saat geçmeden oyunu geri iade etmesi ve geri iade ederken yazdığı not olarak açıkladılar. Bu kişi yazdığı notta kısaca, oyunu beğendiğini ancak ay sonunda gelecek olan ebeveynlerine ait kredi kartı faturasından korktuğu için geri iade etmek zorunda olduğunu yazmış. Acid Wizard Studio'da bu durum karşısında kendilerini kötü hissetmişler. Böyle kişiler için oyunu torrente koymaya karar vermişler ve oyunu torrent olarak indirenlerden tek bir şey istemişler, Eğer Darkwood'u beğenirseniz ve yeni oyunlar geliştirmemize yardımcı olmak isterseniz gelecekte lütfen oyunu satın almayı bir düşünün gibi bir not düşmüşler.

Eğer sizde 24 TL'yi karşılayamıyorsanız oyunu torrent olarak indirip oynayabilirsiniz. Ancak geliştiricisinin de dediği gibi, gelecekte lütfen bu kişilerin emeklerinin karşılığını geri ödeyin. "Torrent varken oyun satın almak mı?!" diyen kişilerden olmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder